Monday, September 27, 2010

Tuesday, September 7, 2010

mindennapos kása

Már nagyon régóta tervezem megírni ezt a posztot, de mindig olyan korán van még fotózáshoz, amikor készül a kása, hogy csak nehezen jött össze.

Mostanában nagyon megszerettük a kását reggelire, rettentően egyszerű recept és a variációk száma végtelen.
Az alaphelyzet az, hogy két főre háromnegyed csészényi (ami kb. 2dl-s) zabpelyhet főzők meg dupla mennyiségű vízzel.
Amikor kezd besűrűsödni már beledobom a marék mazsolát, hogy picit puhuljon benne.
Majd a tűzről levéve hozzákeverek fahéjat (sokat), és egy kiskanál mézet.

Ezután jön a kaland, jöhetnek a különböző dúsítások variációi.
Az eddig felhasznált és egymással kevert csemegék: friss gyümölcsök, pirított napraforgómag, - tökmag, - szezámmag, dió - és mogyorófélék apróravágva, cukormentes szilvalekvár, gyömbér, kókuszreszelék, mák, aszaltgyümölcs.

A képen épp a háromkörtés - pirított szezámmagos verzió látható.